[Ga terug] Afbeeldingen
In dit hoofdstuk gaan we het hebben over hoe u een afbeelding moet invoegen en tevens het werken met tabellen/cellen.

Tabellen, gebruik u zodat de afbeelding (ook eventueel tekst) in de diverse beeldscherminstellingen op dezelfde plek blijft staan.
Indien u meer wilt weten over tabellen, cellen en kolommen, klik dan in FrontPage op Help en geef daar een trefwoord in.

In dit geval maak ik dus gelijk van de gelegenheid gebruik om uit te leggen hoe ik de afbeelding in de vaandel heb ingevoegd.

Omdat ik deze graag in alle beeldscherminstellingen in het midden van de pagina wil zien heb ik deze in een tabel gezet, dit heb ik als volgt gedaan; Ik heb de index.htm(l) geopend en ben vervolgens naar de vaandel gegaan en heb daar op 'Nieuwe pagina' geklikt, een frame ingevoegd en daar vervolgens de afbeelding in gezet.


Nieuwe pagina in frame


Tabel invoegen


Afbeelding uit bestand invoegen

Wanneer we dit gedaan hebben verschijnt het volgende scherm:

Indien u niet gelijk uw website map wordt weergegeven bij 'Zoeken in:' druk dan op de het pijltje en zoek in het scrollmenu wat nu tevoorschijn komt uw website op en klik op OK zodat u bovenstaand scherm te zien krijgt. Klik nu de map images open en kies daar de afbeelding die u wil invoegen en klik op OK (of dubbelklik op de afbeelding), in mijn geval de 'logo.gif'

Let dus heel goed op dat u al de afbeeldingen invoegd vanuit de map images in uw website, wanneer u dit per ongeluk vanuit u map 'Mijn Afbeeldingen' doet dan krijg u nadat u uw site hebt upgeload rode kruizen.
Simpel vanwege het feit dat de map 'Mijn Afbeeldingen' niet op de server staat waar u uw site naar toe heb geupload maar op uw pc.

Na het drukken op OK zal u zien dat de afbeelding op de door uw aangegeven plek is terecht gekomen.
Of dit nu binnen een tabel is of niet, de afbeelding zal terecht komen waar u cursor was op het moment dat u op afbeelding invoegen klikte.
Zoals al eerder aangegeven wil ik dat de afbeelding in het vaandel in het midden blijft (centreren), dit doet u zo;
Klik met rechts binnen de tabel waar de afbeelding is terecht gekomen en kies daar voor 'Tabeleigenschappen' u krijgt dan het volgende scherm te zien:

Ik wil geen randen zien dus heb alles op 0 gezet (onder standaard), daarna de breedte op 100%, de uitlijning op 'Centreren' gezet en op OK gedrukt.
Ga nu weer binnen de tabel staan, klik weer met rechts en kies voor 'Eigenschappen van cel...';

Zet nu daar ook de breedte op 100% en de Horizontale uitlijning op 'Centreren' en klik op OK. Nu ziet u dus dat de afbeelding zich keurig netjes heeft gecentreerd.
U kan ook kiezen dat u de tabel/cel links of rechts uitlijnt, het is maar net wat u wil.
Het is natuurlijk ook mogelijk dat u de randen laat staan en ze eventueel een kleurtje geeft, experimenteer hier gerust een beetje mee, ook kunt u in de achtergrond een kleurtje of een afbeelding zetten.
Het mooiste is dan echter om de tabel vaste maten te geven en groter te houden dan de afbeelding, wanneer u tekst in een tabel zet dan is het niet nodig om de tabel een bepaalde maat te geven (mag wel) de tabel wordt automatisch groter naar mate u er meer tekst in zet.
Ook kunt u de tabel groter of kleiner maken door met uw cursor op de rand te gaan staan en zodra uw cursor een pijltje wordt wat naar twee kanten wijst, d.m.v. de lnkermuisknop ingedrukt te blijven houden de tabel groter of kleiner te 'trekken'.

Na dit alles slaan we de boel natuurlijk op, kies voor 'Bestand' - 'Opslaan als...' en wijzig de naam naar vaandel.htm